kreuk_transport.png

Gezondheid en Milieu

Gezondheid en milieu gaan heel nauw samen, immers in een goed milieu is het leven gezond.

Gezonde medewerkers zijn belangrijk en dat doen wij als volgt:

  • Op tijd de verplichte rustpauze inplannen is heel belangrijk
  • Beschermende werkkleding is een ander voorbeeld
  • Naast de verplichte ARBO keuringen moet een chauffeur nog enkele extra medische keuringen ondergaan, zoals bijvoorbeeld bij het rijbewijs. Een momentopname waarbij soms ongezondheid aan het licht komt. Verkeerde bewegingen en langdurig in zittende, gespannen houding maakt ook ongezond
  • Voorlichting over verkeersstress
  • Onze medewerkers worden geadviseerd hoe zij zich gezond kunnen voelen in vaak ongezonde arbeid

Milieu
Ongezond milieu gaat over ons dichtgeslipte wegennet. Het is vergelijkbaar met ons lichamelijk centraal zenuwstel. Geen doorstroming van bloed is erg ongezond en geen doorstroming van het verkeer is een ramp voor de economie en het milieu. Stilstaand verkeer stoot meer emissie uit dan doorstromend rijden. Toch kan ons bedrijf niet zonder het asfalt en juist daarom moeten we er anders mee omgaan.

Duurzame logistiek heeft de toekomst. Duurzaam betekend doordacht investeren.
Investeren in materieel en automatisering geeft efficiëntie die vaak op korte termijn voordeel biedt waar u als onze opdrachtgever van mee kunt profiteren.
Juiste planningen en ruime venstertijden vertalen zich in voordelig wegtransport, zeker als het toekomstige rekeningrijden, oftewel de kilometerheffing doorgang gaat vinden. Overigens zijn wij als transportonderneming voorstander van dit systeem waarbij de gebruiker op eerlijke wijze betaald.

Investeren en waar mogelijk hebben wij roetfilters toegepast in het wagenpark, wordt het nieuwe materieel voorzien van de laatste en vaak hoogste emissienorm. Inmiddels zijn er een aantal euro 6 voertuigen in het wagenpark sinds 4e kwartaal 2014.
Transport Arie Kreuk B.V. beschikt over voertuigboordcomputers om reden van efficiëntie en dus een beter milieu.

Meten is weten
Naast het verbruiken van brandstoffen, wordt deze ook gemeten en waarnodig aangepast. Opleidingen in het nieuwe rijden geeft besparingen.
Ons totale energiegebruik wordt jaarlijks gerapporteerd, waar mogelijk aangepast en duurzaam geïnvesteerd.

Bij Transport Arie Kreuk B.V. wordt het milieu niet gezien als bedreiging,
maar juist als een kans waar onze opdrachtgevers van mee profiteren.

“Laten we de wereld niet vuiler doorgeven aan de volgende generatie”.